2017.február19.vasárnap

Ma Zsuzsanna névnapja van.

Szamarak öltek meg egy férfit

Korábban többször is előfordult, hogy lovak támadtak emberre, vagy haraptak meg például egy férfit úgy, hogy belehalt a sérülésekbe. Most azonban két szamár támadt rá egy nyugdíjas tűzoltóra egy Vas megyei tanyán. Muki és Szamóca nagy sebeket ejtett a férfi testén, és leharapták a kezét. Valószínű, hogy a két állat a területét féltette, ezért támadtak.

Arra eddig még nem volt példa Magyarországon, hogy szamarak emberre támadjanak. A házi állatok közül már megszoktuk, hogy kutyák, lovak, vagy kakasok fordulnak gazdáik ellen és okoznak olykor halálos sérülést neki. Most Vas megyében két feldühödött szamár szó szerint széttépett egy 65 éves férfit, aki arra motorozott, amikor a szamarak rátámadtak.

A két szamár a részleteke még nem tudni hogyan a motorjáról szedte le a nyugdíjas tűzoltót, majd mintegy ötven méteren át hurcolták. A ruháját letépték róla, és az egyik végtagját is leharapták. Lapinformációk szerint a szamarak gazdája azt mondta a rendőrségnek, hogy ő bezárta a tanyája kapuját, nem tudja, hogyan nyílhatott ki. A kiérkező állatorvos először nem is sejtette, hogy szamarak támadtak a férfira, azt hitte a nyomok alapján, hogy a házőrző kutyák okozták a súlyos sérüléseket.

A területi illetékes főállatorvos azt mondta, hogy megfigyelés alá helyezték a két szamarat. Muki és Szamóca szerinte azért volt agresszív, mert a motoros a területükre lépett. Hozzátette, hogy ilyen eset eddig még nem volt Magyarországon. A szamarak tulajdonosa egyelőre hallgat, az áldozat lánya azt mondta, hogy a férfi korábban sokáig etette az állatokat, de a szamarak egy idő után agresszívvá váltak. De nem tettek bejelentést, mert nem akartak bajt hozni a szomszédra.